top of page
tech expo logo.png
orange business.png

OrCam Tehnlogies - dispozitive asistive de citit pentru persoane cu deficiențe de vedere



Despre OrCam Tehnologies


Producătorul israelian de renume mondial în sistemele de frânare automate montate pe mai toate autoturismele din zilele noastre, compania Mobileye, vine de mai bine de 12 ani cu soluții inovatoare pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau de citire și le oferă o nouă șansă la o viață normală, independent.


Prezente de 5 ani și în România, dispozitivele asistive OrCam- acreditate ca dispozitive medicale inclusive  în Romania - atât cele special create pentru persoanele cu deficiențe de vedere și nevăzătoare, dar și cele pentru  oboseală în citire, sindrom Stargardt, degenerescență maculară legată de vârstă ( DMLV) - funcționează fără accesarea de aplicații, fără nevoia de internet sau alte dispozitive, prin indicarea cu mâna sau realizarea unor comenzi simple. Dispozitivele citesc ceea ce “văd”(preiau sub formă foto și transformă instant în audio) -  text tipărit de pe orice suprafață (digitală sau hârtie), ora exactă fără a avea un ceas pe mână, culorile, bancnotele, persoanele din jur, numele persoanelor ale căror fețe le memorează, detectare de obstacole.


Tehnologia înalt inovatoare a inteligenței artificiale este adusă astfel în slujba celor care au nevoie de asistență pentru viața de zi cu zi - lansat în 2015 sub numele OrCam MyEye 1.0, dispozitivul este acum accesibil și vorbitorilor de limbă română deja sub forma unei versiuni semnificativ îmbunătățite, OrCam MyEye PRO.



Despre OrCam MyEye

 

OrCam MyEye este de mărimea degetului mare, 22 grame, funcționează total offline, internetul este necesar doar în cazul actualizării automate a noilor versiuni.

Se fixează pe rama oricăror ochelari, cu o montură magnetică, pe lateral stânga sau dreapta,  cu camera îndreptată frontal.


Funcțiile realizate de OrCam MyEye PRO (4500euro) - citire în 28 limbi, inclusiv română și maghiară, recunoașterea culorilor, bancnotelor, orei exacte – cu ajutorul unor gesturi simple cu degetul și mâna, identificarea persoanelor din jur, memorarea până la 100 de fețe și enunțarea lor în mod automat.


*Pentru limba de sistem engleză sunt disponibile comenzi vocale, smart reading și indicare obstacole.

**OrCam MyEye Smart (3500euro) realizează doare funcția de citire.


Există posibilitatea de a conecta caști bluetooth (OrCam earphones) acestea făcând parte din accesorii, împreună cu bateria externă (OrCam MyCharger).

Modul de comunicare al dispozitivului este prin semnale sonore și mesaje vocale, atât pentru comenzi cât și pentru toate setările.

Durata unei încărcări este de 40minute, adaptor magnetic foarte ușor de folosit iar autonomia de aproximativ 90minute.



Noul OrCam Read - pentru vedere scăzută și pierderea vederii cauzată de vârstă


OrCam Read este primul dispozitiv portabil de acest fel cu o cameră inteligentă care citește fără probleme textul de pe orice suprafață imprimată sau ecran digital.

OrCam Read vă permite să controlați ritmul de citire și să îl adaptați la preferințele dvs. personale, indiferent dacă este mai lent sau mai rapid decât viteza medie de citire. OrCam Read ajută persoanele care au anumite deficiențe vizuale sau oboseală de citit. OrCam Read poate ajuta, de asemenea, pe oricine citește zilnic cantități mari de text, inclusiv studenți, profesioniști etc. OrCam Read necesită ca utilizatorul să poată auzi, cu sau fără aparate auditive. OrCam Read cere, de asemenea, utilizatorului să aibă control total asupra mișcărilor mâinii. OrCam Read poate fi utilizat în orice mediu, inclusiv în condiții de lumină scăzută și fără a necesita conexiune la internet. Dispozitivul poate fi folosit cu ușurință pentru a citi orice fel de text tipărit sau digital, acasă, la birou sau în deplasare.

 

Durata unei încărcări este de 3 ore, autonomia de aproximativ 4 ore.


*Pentru limba de sistem engleză sunt disponibile comenzi vocale, smart reading.

OrCam Read Smart (2100euro) realizează citirea în 3 limbi precum și comenzile vocale și smart reading.

OrCam Read Be (1100euro) citește exclusiv în limba română.

 

Echipa OrCam Romania a dezvoltat un serviciu special atât de instruire personalizată odată cu predarea dispozitivelor, cât și de suport pentru perioada de învățare și  post-achiziție. Dispozitivele se pot prelua în custodie și testate la domiciliu de către potențialii utilizatori pentru 7-14 zile, în mod gratuit, pentru o imagine clară a ajutorului adus de dispozitive. Plata acestora se poate realiza și în rate, fără costuri suplimentare.


Echipa OrCam Romania realizează prezentări în clinicile și cabinetele oftalmologice.

contact-ro@orcam.com, callcenter: 0365.800.801, Dana Petrutan -0745.993.295, Laszlo Noemi - 0736.439.634.

 

Descoperă mai multe pe www.orcam.ro


16 views0 comments

Comments


bottom of page