top of page
tech expo logo.png
orange business.png
560dd4_71ccdea87c0e4b8ea0bbe6c23f4a1bab~mv2.jpg

FĂ CUNOȘTINȚĂ CU SPEAKERII ACESTEI EDIȚII

Eduard Mititelu este Secretar de Stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovației și Digitalizării din România. Cu o bogată experiență în domeniul ingineriei și o carieră diversificată în sectoarele public și privat, domnul Mititelu deține în prezent poziții cheie în dezvoltarea proiectelor de digitalizare și securitate cibernetică. Este un promotor al inovației și coordonator al proiectelor UE în domeniul cibernetic. Eduard Mititelu a jucat un rol esențial în inaugurarea Centrului European de Securitate Cibernetică din București în mai 2023 și a dezvoltat numeroase alte proiecte de succes.

Andrei Niculae

Secretar de stat

Deloitte_edited.png

Doamna Ramona Moldovan deține funcția de Secretar General Adjunct în cadrul Ministerului Energiei. Este absolventă de științe politice și administrative și deține o experiență de peste 18 ani în domeniul public atât la nivel național cât și internațional cu o expertiză de peste 10 ani în managementul reformelor structurale și finanțărilor din sectorul public. De-a lungul anilor, a ocupat funcții de conducere în Ministerul Transporturilor, Ministerul Investițiilor și Proiectului European și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. De asemenea, a fost angajată a Băncii Mondiale și a Școlii Naționale de Administrație (ENA), unde a contribuit la misiuni din domeniul reformei administrației publice și politicilor publice. Deține, de asemenea, o experiență îndelungată în afaceri guvernamentale și în elaborarea, planificarea, coordonarea și implementarea politicilor și a fondurilor externe nerambursabile, în special în domeniul mecanismului de redresare și reziliență. În Ministerul Energiei, doamna Moldovan coordonează politicile și implementarea programelor de finanțare legate de energia verde și eficiența energetică precum și fondurile externe nerambursabile.

Ramona Moldovan 

Secretar General Adjunct

Deloitte_edited.png

Andrei Niculae este vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României incepând cu data de 30 decembrie 2022. Absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, Andrei Niculae a activat, în trecut, în cadrul Comitetutului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID19 (grupul de comunicare) și în cadrul Serviciului Comunicare Publică al Autorității pentru Digitalizarea României.

Andrei Niculae

Vicepreședinte

download.png

Florin Popa, cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul telecomunicațiilor, este Business to Business Director la Orange România din 2013. În calitate de reprezentant al Orange Business pe piața locală, Florin vine cu o experiență duală, în zona de conectivitate și de soluții IT&C. Această exprtiză duală de operator și integrator de soluții, poziționează Orange Business în mod unic, oferind servicii fix-mobile și IT&C care sprijină companiile și autoritățile publice în călătoria lor de transformare digitală. Sub conducerea lui Florin, veniturile Orange din soluțiile IT&C au devenit un motor semnificativ de creștere.

Andrei Niculae

Vicepreședinte

Deloitte_edited.png

Dan are peste 20 de ani de experiență în software engineering, în principal in industria bancară, cu accent pe soluții de inteligență artificială, cloud, devops, practici de dezvoltare în software digital, eficiența proceselor, transformare agilă și digitală, managementul furnizorilor, managementul și coordonarea echipelor. Dan Cristea este pasionat de transformarea pe care IT-ul o poate da echipelor pentru a adopta, construi și dezvolta soluții de AI, cloud, instrumente și tehnologii open-source.

Andrei Niculae

Vicepreședinte

download.png

Liana Mușat lucrează la Serviciul de Telecomunicații Speciale, în cadrul Serviciului de urgență 112, de peste 15 ani. În prima parte a activității profesionale a activat ca operator 112 și a gestionat mii de urgențe anunțate atât în zona București-Ilfov, cât și la nivel național, iar în prezent coordonează activitatea departamentului responsabil cu politicile de dezvoltare ale 112 România. De-a lungul anilor, Liana a participat la o serie de proiecte importante care au vizat îmbunătățirea calității operaționale și tehnice a Sistemului național unic pentru apeluri de urgență din România. Este un susținător al implementării tehnologiilor moderne în domeniul urgențelor și consideră că soluțiile IT&C inovative vin în sprijinul operatorilor 112 în relaționarea cu cei care semnalează situații de pericol. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Tehnologii în domeniul comunicațiilor de urgență – Next Generation 112

Andrei Niculae

Vicepreședinte

Deloitte_edited.png

Cătălin Chirca este purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale, cu expertiză în comunicare publică și instituțională, dar și în comunicarea în situații de criză. Se implică activ în campaniile naționale de comunicare și conștientizare cu privire la utilizarea responsabilă a Serviciului de urgență 112 și reducerea numărului de apeluri non-urgente. Este absolvent al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, specializarea Comunicații și Informatică. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Tehnologii în domeniul comunicațiilor de urgență – Next Generation 112 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: România este printre primele țări care abordează migrarea la noile tehnologii prin prisma conceptului Next Generation 112 aplicat pe întregul flux tehnico-operațional. Comunicații de urgență îmbunătățite prin utilizarea tehnologiilor și conceptelor IP, accesibilitate prin apel video la 112 și mesagerie de tip text în timp real, localizare cu precizie a apelantului, indiferent de telefonul utilizat și condiționările tehnice ale acestuia, ghiduri dinamice de interviu, funcționalități extinse de hartă GIS sau de suport, asigurate prin inteligența artificială și machine learning, reprezintă doar o parte din beneficiile adoptării celor mai noi soluții din domeniul comunicațiilor de urgență.

Cătălin Chirca

Purtător de cuvânt

Deloitte_edited.png

Elena Cotorceanu este inginer în cadrul Laboratorului de Imagistică cu raze X de la ELI-NP (Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics), vicepreședinte și cofondaror al Asociației Femeilor în Inginerie, Știință și Tehnologie (AFIST). Elena este absolventă a Facultății de Inginerie Medicală din cadrul Universității Politehnica București, a unui master la Facultatea de Automatică și Calculatoare și de asemenea a unui doctorat în chimie la Școala Doctorală de Inginerie Chimică și Biotehnologii din cadrul aceleiași universități. Principalele direcții de cercetare se bazează pe dezvoltarea și studiul materialelor carbonice și integrarea acestora în aplicații medicale precum senzorii electrochimici pentru detecții celulare și imagistica cu contrast de fază pentru aplicații medicale și industriale, utilizând tehnica pentru identificarea cancerului la sân în stadii incipiente și scăderea dozei de radiații în țesut. De asemenea prin intermediul senzorilor electrochimici pe bază de grafenă verticală dezvoltați se urmărește identificarea efectelor razelor X asupra celulelor. Elena coordonează Programul de Mentorat AFIST din 2021 de când s-a lansat asociația, prin intermediul căruia aduce în fața tinerilor la început de drum profesioniști cu o vastă experiență în domenii diverse, pregătiți să le ofere îndrumare pe trei direcții: soft-skills, tech-skills și business. Scopul AFIST este de a promova și susține femeile din domeniile tehnice și de a dezvolta programe pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră în aceste domenii importante pentru societate care conduc la o creștere economică și dezvoltare durabilă.

Elena Cotorceanu

Vicepresedinte AFIST

download.png

Marius Șoflete este inginer constructor, proiectant specializat, certificator și trainer atestat de Case Pasive, dulgher de ocazie și creator de conținut online. Ii plac cifrele, diagramele și formulele, dar la fel de mult îi place lemnul și construcțiile sustenabile. A proiectat și construit primele Case Pasive certificare din România de către Institutul Internațional de Case Pasive din Germania, a realizat primul bloc multietajat din lemn din România iar unul din proiectele în care a fost implicat - prima casă pasivă premium din România fost recunoscut în top 10 case din lume ca performanță energetică. A participat la concursul internațional de case solare - Solar Decathlon Europe 2012 și cel mai îndrăgit proiect a lui este un refugiu montan ridicati în munți cu elicopterul. Tot ce proiectează, cercetează, inovează și construiește în domeniul clădirilor cu impact redus asupra mediului expune acum publicului larg, interesat de construcții. Susține cursuri de construcții sustenabile și case pasive acreditate de către Institutul Internațional de Case Pasive și prezintă în online, prin blogul său de pe Youtube/MariusSoflete- , materiale video care să îi ajute pe toți cei care vor o casă să construiască mai bine. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Construcțiile - între Robocop și Târnăcop 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Azi avem mai multă tehnologie în buzunar, prin telefoanele noastre, decât prima misiune în spațiu de acum 70 de ani, unde literalmente calculele s-au făcut de mână, dar cu toate astea azi de cele mai multe ori construim mai prost ca în Evul Mediu. Cum ține pasul tehnologia în domeniul construcțiilor și ce înseamnă întradevăr să construiești smart și tech în profunzime, dincolo de a avea în aparență o ''Casă Smart''? Târnăcopul e prima unealtă cu care se începe săparea fundației unei case/ construcții, dar azi există deja tehnologii de construcții avansate cu roboți, care reduc la 90% timpul de execuție al unei case, și cresc mult calitatea. Hai să vezi ce înseamnă de fapt Smart și Tech în a construi.

Marius Șoflete

Senior Structural Design Engineer

download.png

Ana se descrie ca fiind un profesionist de tip n cu piloni de arta, actiune civica si management. Cu o licenta in fotografie si un master in studii vizuale, Ana intelege puterea imaginilor de a atinge oamenii, de a comunica o idee, de a genera emotie sau de a provoca o reactie. Cariera ei a inceput in domeniul managementului cultural, inainte de a face tranzitia catre sectorul ONG, fiind co-fondatorul Festivalului de film documentar si drepturile omului, One World Romania IDFF. De-a lungul timpului, spiritul antreprenorial al Anei a purtat-o spre infiintarea unui spatiu dedicat comunicatii in Bucuresti si spre a se alatura unui start-up. Dupa ce a urmat un MBA la GBSB Global Business School, dorinta ei de a avea un impact pozitiv a determinat-o sa se alature Commit Global in primavara anului 2023, consolidand si mai mult dedicarea ei pentru a servi comunitatea. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Infrastructura Binelui Code for Romania / Commit Global: Creare, livrare, mentenanță și extindere globală 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Explorăm activitatea Code for Romania / Commit Global, cel mai mare ONG de tehnologie civică din lume, cu +3000 de voluntari care creează din 2016 soluții digitale gratuite pentru provocările sociale și umanitare (precum criza Covid-19, criza refugiaților din Ucraina etc.), reunite în Infrastructura Binelui. Commit Global duce soluțiile în lume pentru sprijin rapid în situații de criză. Cu +60 de soluții digitale dezvoltate și 20 de milioane de persoane sprijinite, discutăm despre impactul lor și despre cum le puteți sprijini misiunea de a crea o lume mai bună prin tehnologie digitală

Ana Blidaru

Director of Civic Infrastructure

download.png

Experiența în piața de soluții și echipamente digitale, m-a învățat că acesta este viitorul. Cred cu tărie în potențialul transformării digitale a companiilor românești, prin metode inovative de lucru ce și-au demonstrat valoarea în timp. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: SIGAD - Platforma Raportărilor de Mediu 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Cum să digitalizezi procesele de calcul și raportare pentru ambalaje, deșeuri, CSRD și CO2.

Victor Neguț

Key Account Manager

Deloitte_edited.png

De la începuturi naiv de ambițioase de a rămâne în România și a contribui la dezvoltarea acesteia, urmând cursurile facultății de energetică din cadrul Universității Politehnică București și un program de voluntariat în construcții sustenabile ca membru în echipa EFdeN, a profesat după absolvire ca inginer de vânzări B2C & B2B de sisteme fotovoltaice, alimentat de aceleași principii și valori dobândite în studenție. Astăzi a revenit în echipa EFdeN, proiectul energiaTa, pentru a nutri sinergia dintre mediul privat și universitar, care servește drept combustibil pentru motorul inovației din România. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Sustenabilitatea în acțiune: rolul energiei în creșterea nivelului de trai a comunităților viitorului 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Cum pot prosumatorii să creeze o cascadă de beneficii financiare care va autosusține tranziția către case fără facturi? Principii practice de integrare a sustenabilității în toate gospodăriile din România.

Andrei Niculae

Community Manager energiaTa

Deloitte_edited.png

Cristian Tudor a fondat În 2014 compania Fresh Microgreens SRL și a introdus în premieră în România cultura de microplante (microgreens). A condus o documentare susținută în cadrul companiei privind conținutul de macro și micro nutrienți din diferite specii de microplante și efectele lor benefice pentru sănătate. Din 2018 a dezvoltat în România conceptul de vertical indoor farming. Prin aceste echipamente a susținut conceptul de agricultură social responsabilă în România: folosirea exclusivă a unor materii prime naturale, hrană curată fără pesticide, consum redus de energie. În același an, a fost premiat de către Forbes România pentru activitatea sa în ediția 2018 „30 sub 30”. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Democratizarea accesului la tehnologie în agricultura verticală 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Agricultura verticală este din ce în ce mai răspândită la nivel global, datorită capacității sale de a produce salate și verdețuri proaspete tot timpul anului, aproape de locul de consum, indiferent de anotimp sau schimbări climatice. Această metodă agricolă inovatoare oferă avantaje semnificative, inclusiv utilizarea redusă a apei dulci, reducerea nevoii de teren arabil, utilizarea minimă a substanțelor chimice dăunătoare și un ciclu de producție scurtat. Cu toate acestea, prezintă și provocări specifice, cum ar fi necesitatea unui control precis al mediului, adaptat stadiului de dezvoltare a fiecărei specii și investițiile inițiale substanțiale necesare pentru amenajarea infrastructurii.

Cristian Tudor

CEO, Fondator

download.png

Motivat de dorința constantă de a construi, opera și optimiza servicii de infrastructură fiabile și sustenabile, Valentin conduce o echipă de peste 600 de profesioniști care furnizează servicii de suport pentru infrastructură pentru aproape 150.000 de angajați Accenture din America Latină, Africa, Orientul Mijlociu și cea mai mare parte a Europei. În cei 18 ani petrecuți în cadrul companiei, Valentin și-a dedicat eforturile pentru a stabili echipe, sisteme și strategii de suport care au contribuit la creșterea sustenabilă a Accenture în regiunile EMEA și LATAM. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Revoluția AI: Cum să ne pregătim pentru joburile viitorului 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Inteligența artificială va schimba, fără îndoială, viitorul muncii, dar întrebarea este în ce măsură și, mai important, cum ar trebui să ne raportăm la această revoluție majoră. În această sesiune, vom explora câteva perspective noi privind impactul AI asupra joburilor viitorului. De asemenea, vom discuta despre competențele cheie pe care ar trebui să le dezvoltăm noi și generațiilor viitoare.

Valentin Iordache

Managing Director for CIO Organization in LATAM and EMEA

Deloitte_edited.png

Mihai Peca, cu peste 10 ani de experiență în training și-a concentrat atenția asupra noilor tehnologii. În cadrul companiei ECDL Romania, Mihai dezvoltă și livrează module ca 3D Printing, pedagogie digitală, AI și alte programe IT&C pentru tinerii și seniorii care vor să țină pasul cu tehnologia. Autor și coautor de articole și manuale tehnice, Mihai este pasionat de tehnologie și de comunicarea cu oamenii. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Fii pregatit pentru noile tehnologii 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Într-o lume aflată în continuă schimbare, competențele digitale sunt cele care ne pot ajuta să facem pasul către viitor. În cadrul prezentării aveți ocazia să descoperiți exemple practice din domeniile 3D Printing-ului, AI-ului și roboticii. Veți putea să descoperiți noi domenii în care vă puteți certifica și cum puteți transforma o pasiune într-o carieră de succes.

Mihai Peca

Specialist Programe de Certificare

Deloitte_edited.png

Fiind pasionat de tehnologie de la vârste fragede, David a reușit să găsească o îmbinare a acesteia cu pasiunea sa pentru comunicare și public speaking, chiar in echipa de robotică. Astfel, acesta și-a dezvoltat abilitățile care implică interacțiune umană și promovare, învățând constant aspecte tehnice noi care îl vor ajuta pe viitor. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Educație prin robotică 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Alăturați-ne pentru a afla mai multe despre campionatul global FIRST, statutul României în raport cu restul lumii, dar și modul prin care robotica poate contribui la educație. In același timp, vom analiza și modul prin care robotica îi pregătește pe tineri pentru o carieră în lumea STEM. Astfel, veți afla care sunt componentele unei echipe de robotică, dar și care sunt valorile pe care participanții le dezvoltă.

David Popa

Head of Marketing & PR

Deloitte_edited.png

A participat la o varietate de evenimente în cadrul cărora a întâlnit oameni din diverse domenii. Astfel, și-a dezvoltat pasiunea de a interacționa cu oamenii din jur. Și-a urmat această pasiune prin a se alătura echipei de robotică la departamentul de fundraising pentru a întreprinde și solidifica relațiile cu posibili parteneri și sponsori. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Educație prin robotică 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Alăturați-ne pentru a afla mai multe despre campionatul global FIRST, statutul României în raport cu restul lumii, dar și modul prin care robotica poate contribui la educație. In același timp, vom analiza și modul prin care robotica îi pregătește pe tineri pentru o carieră în lumea STEM. Astfel, veți afla care sunt componentele unei echipe de robotică, dar și care sunt valorile pe care participanții le dezvoltă.

Luca Baias

Head of Fundraising

Deloitte_edited.png

Mazilu Marius are peste 20 de ani de activitate in industria IT, cu experienta vasta în construirea de produse software folosite la nivel global. Ultimii 12 ani a activat în companii de outsourcing construind diverse produse software. În timpul pandemiei a construit vboard pentru a facilita colaborarea în timp real între elevi și profesori. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Tehnologia intr-o clasa moderna 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: VBoard este aplicația care imbunatateste activitatea la clasa si aduce o experienta comuna pentru tablele inteligente de la clasa. Descoperiți cum transformați tabla inteligenta de la clasa într-o tabla cloud și aflați toate beneficiile pe care le aduce acesta: lucrul colaborativ, predare hibrida, gestionarea usoara de materiale didactice, integrare usoara.

Marius Mazilu

Fondator

Deloitte_edited.png

Andreea este Business Developer Home Automation la Legrand România. Cu o experiență de peste 17 ani în domeniul automatizarii caselor și peste 11 ani în proiecte terțiare, cum ar fi automatizarea hotelurilor sau managementul iluminatului, Andreea lucrează cu clienții de pe piața locală și internațională, ajutându-i să identifice soluțiile smart adecvate fiecărui proiect. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Viitorul Smart Home proiectat de Legrand 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Scopul Legrand este acela de a transforma locuințele în spații conectate, care îmbunătățesc stilul de viață al utilizatorilor și contribuie la economii importante de energie. Prin integrarea dispozitivelor și a sistemelor inteligente, putem controla și monitoriza multe funcții ale locuinței noastre, precum iluminatul, prizele, storurile, temperatura sau securitatea, într-un mod simplu și intuitiv.

Andreea Draghici

Business Developer Home Automation

download.png

Andi, National Retail Manager la Legrand România, aduce cu el o vastă experiență de peste 15 ani în vânzări și management. Colaborează cu clienți de pe piața locală și internațională, contribuind activ la crearea și implementarea strategiilor inovatoare de creștere și la îmbunătățirea continuă a experienței clienților. La Bucharest Tech Week, Andi va dezvălui perspective captivante despre inovațiile din domeniul retailului și va evidenția dedicarea companiei pentru perfecționarea constantă a proceselor și fluxurilor de lucru. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Viitorul Smart Home proiectat de Legrand 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Scopul Legrand este acela de a transforma locuințele în spații conectate, care îmbunătățesc stilul de viață al utilizatorilor și contribuie la economii importante de energie. Prin integrarea dispozitivelor și a sistemelor inteligente, putem controla și monitoriza multe funcții ale locuinței noastre, precum iluminatul, prizele, storurile, temperatura sau securitatea, într-un mod simplu și intuitiv.

Andi Oiță

National Retail Manager

download.png

Dr. ing. Radu Boncea este cercetător senior și arhitect IT la ICI București, unde conduce Departamentul de Inginerie Software și Sisteme Complexe și coordonează activitățile laboratoarelor de inovare în AI și IoT. Cercetările sale sunt axate pe integrarea inteligenței artificiale și a internetului lucrurilor în procesele de automatizare. A avut contribuții semnificative în numeroase proiecte de cercetare europene. La nivel național, a obținut și gestionat multiple proiecte și granturi de cercetare esențiale. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: AI Roadmap: oportunități și provocări 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: Această prezentare oferă o explorare detaliată a celor mai recente avansuri în domeniul inteligenței artificiale și impactul acestora asupra diferitelor industrii. Vor fi analizate noile cazuri de utilizare a AI, cu un accent deosebit pe aplicațiile practice și influența lor semnificativă asupra economiei și societății. De asemenea, prezentarea va aborda provocările economice și sociale majore asociate cu implementarea AI, precum pierderea locurilor de muncă, inegalitatea economică, preocupările legate de confidențialitatea datelor și complexitatea tranziției către o societate centrată pe AI.

Radu Boncea

Cercetător științific

Deloitte_edited.png

Eduard Dumitrașcu este Președintele Asociației Române Smart City, profesor asociat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, lector la Institutul Național de Administrație și fondatorul Academiei Smart City. În ultimii șapte ani, Eduard a creat un ecosistem unic în România, dedicat orașelor inteligente, pornind de la zero. Înainte de Asociația Română Smart City, acest subiect era puțin sau deloc abordat. Cu o abordare pozitivă, mobilizând cei mai buni actori din domeniu, învățând din cele mai bune practici, călătorind pentru învățare, împărtășind informații, a reușit să reunească o echipă de experți și să creeze numeroase instrumente gratuite, accesibile pentru administrație. Focusul său principal a fost Crearea ecosistemului pentru educarea administrației locale și îmbunătățirea calității serviciilor oferite cetățenilor. Background info – Eduard este co-autor al cărții Orașe inteligente, de la idee la implementare (2018, Universul Academic, C. Vrabie, E. Dumitrascu). De asemenea, a inițiat împreună cu Organismul Național de Standardizare – ASRO un acord de colaborare privind elaborarea, publicarea și adoptarea la nivel național a Standardelor Internaționale privind dezvoltarea durabilă și durabilă a comunităților și orașelor inteligente (ISO). A fondat Smart City Magazine (2016), Caravana Smart City (2017), Academia Smart City (2018), este și inițiatorul și organizatorul Smart City Industry Awards, (scia.ro) anual din 2016, evenimentul fanion al Industriei Smart City. În 2021 a lansat primul programul de măsurare a calității aerului în școli, City Air – date deschise, accesibile tuturor. (cityair.ro), iar în 2023 a lansat prima certificare a companiilor din industria Smart City (scert.ro). 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Ecosistemul Smart City România: Construirea Orașelor Viitorului pentru Oameni

Eduard Dumitrascu

Președinte

download.png

În cadrul Waiheke AI, în rolul de Content Lead, contribui la dezvoltarea conținutului și a strategiilor de conținut pentru produsele educaționale bazate pe inteligență artificială generativă. Scopul nostru la Waiheke AI este să creăm și să oferim instrumente de învățare personalizate care să răspundă diferitelor stiluri și ritmuri de învățare individuală. La bază stă experiența de peste 15 ani ca trainer și curriculum designer pentru programe de leadership și optimizare personală destinate persoanelor cu vârste cuprinse între 12 și 40+ ani. Această experiență este completată de studiile de psihologie și consiliere în carieră. De peste 20 de ani, sunt implicată în inițiative educaționale de lungă durată, cum ar fi Fundația Leaders și Antrenament pentru Viitor (RBL), care au un impact național și urmăresc creșterea și formarea armonioasă a noilor generații de lideri.

Elena Paslaru Hubati

Content Lead

Deloitte_edited.png

Ovidiu Stoica este Senior Sales și Customer Success în cadrul Softlead, platforma software cu aproape 1.200 aplicații enterprise, ce ajută companiile să aleagă soluția ideală, potrivit ADN-ului lor. Cu o experiență de 5 ani în gestionarea relațiilor cu clienții și 2 ani în industria software, Ovidiu contribuie constant la crearea unui ecosistem digitalizat corect în România. În cadrul Softlead, Ovidiu își concentrează toate energiile în procesul de calificare a cererilor de oferte în vederea achizițiilor software, ajutând fiecare client să își definească nevoia concretă în raport cu obiectivele de business ale companiei sale. Până în acest moment, peste 15.000 de companii au folosit Softlead pentru a alege aplicația software potrivită, valoarea totală a proiectelor de digitalizare operate prin platformă fiind de peste 19 milioane de euro. Ovidiu are o pasiune declarată pentru tehnologiile AI și pentru cum acestea se pot integra coerent în perfecționarea strategiilor și execuției în vânzări și digital marketing.

Ovidiu Stoica

Senior Sales

download.png

Petruț are o experiență de peste 15 ani în soluții digitale pentru industria bancară și ocupă poziția de Head of Digital Distribution Channels în BCR din iulie 20202. Este unul dintre cei care au pus bazele ecosistemului digital George, care a ajuns în prezent la peste 2,3 milioane de utilizatori. Petruț este pasionat de crearea de echipe agile care să creeze noi experiențe digitale facile pentru persoane fizice și antreprenori. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: What’s cookin’, George? 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: La 6 ani de la lansarea George in Romania, mai bine de 300 de funcționalități au fost introduse pe platforma de banking, cu un ritm accelerat de dezvoltări în 2023. 2024 se anunță un an fierbinte pentru utilizatorii George, iar Petruț Lixandru va explica la ce lucrează în prezent echipele din laboratoarele digitale ale BCR

Petruț Lixandru

Head of Digital Distribution Channels

Deloitte_edited.png

Rareș-Cristian Bișag, fondator al Romanian Space Initiative (ROSPIN), îmbină pasiunea pentru tehnologie și educație cu o dedicare pentru dezvoltarea comunității. Studiile în Ingineria Aerospațială și experiența în managementul organizațional și al proiectelor tehnice l-au condus către crearea ROSPIN, ce încurajează evoluția societății românești și a Ecosistemului Aerospațial local. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Domeniul Spațial, noua frontieră a umanității 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: In cadrul sesiunii vom discuta despre cele mai importante tehnologii spațiale care sunt parte din viața noastrp de zi cu zi, explorând proiectele ROSPIN, inclusiv crearea unui satelit destinat observării pădurilor din țară, și programele educaționale pentru tineri, care completează în mod practic învățământul formal.

Rareș Bisag

Fondator si Presedinte ROSPIN

Deloitte_edited.png

Ovidiu Stoica este Senior Sales și Customer Success în cadrul Softlead, platforma software cu aproape 1.200 aplicații enterprise, ce ajută companiile să aleagă soluția ideală, potrivit ADN-ului lor. Cu o experiență de 5 ani în gestionarea relațiilor cu clienții și 2 ani în industria software, Ovidiu contribuie constant la crearea unui ecosistem digitalizat corect în România. În cadrul Softlead, Ovidiu își concentrează toate energiile în procesul de calificare a cererilor de oferte în vederea achizițiilor software, ajutând fiecare client să își definească nevoia concretă în raport cu obiectivele de business ale companiei sale. Până în acest moment, peste 15.000 de companii au folosit Softlead pentru a alege aplicația software potrivită, valoarea totală a proiectelor de digitalizare operate prin platformă fiind de peste 19 milioane de euro. Ovidiu are o pasiune declarată pentru tehnologiile AI și pentru cum acestea se pot integra coerent în perfecționarea strategiilor și execuției în vânzări și digital marketing.

Ovidiu Stoica

Coordonatorul Echipei Naționale de Robotică AutoVortex

Deloitte_edited.png

Filip Bușcu este elev al Liceului Teoretic Internațional de Informatică București, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României” și Project Manager al Echipei ROMSPACE, care a lansat cu succes satelitul ROM-3 pe orbită, folosind o rachetă SpaceX, furnizată de Elon Musk. Contribuțiile sale în cadrul acestui proiect au demonstrat nu doar cunoștințele sale avansate în domeniul ingineriei spațiale, dar și abilitățile de leadership și colaborare în echipă. Filip, alături de alți patru colegi de-ai săi, au ajuns astăzi să scrie istorie pentru România în domeniul aerospațial. Pasionat de tehnologie și explorare spațială, Filip este un exemplu remarcabil de dedicare și excelență, inspirând tinerii din România să își urmeze visurile în domeniul tehnologiei și științei. 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐭𝐥𝐞: Viitorul Tech: Romspace și AutoVortex 𝗦𝘆𝗻𝗼𝗽𝘀𝗶𝘀: În cadrul sesiunii Viitorul Tech: Romspace și AutoVortex, Filip Bușcu, un tânăr inovator va prezenta proiectul revoluționar Romspace. Această echipă remarcabilă a reușit să lanseze satelitul ROM-3 pe orbită cu ajutorul unei rachete SpaceX, marcând un moment semnificativ în inovația tehnologică românească. Filip Bușcu va dezvălui provocările și realizările din spatele acestui proiect ambițios, evidențiind contribuțiile echipei și impactul lor asupra explorării spațiale. Vino să descoperi viitorul tehnologiei prin ochii unui tânăr vizionar!

Filip Bușcu

Project Manager

Deloitte_edited.png

Mircea Luncan este un profesionist cu peste un deceniu de experiență internațională în vânzări și dezvoltare de afaceri. Specializat în tehnologii cloud-native precum AWS și Kubernetes, Mircea a demonstrat abilități remarcabile în crearea și implementarea planurilor de afaceri, gestionarea echipelor de vânzări și construirea de parteneriate solide. În prezent, el își desfășoară activitatea în București, România.

Mircea Luncan

Business Developer

Deloitte_edited.png
bottom of page